#EarthHour – Vi släcker ner för en ljusare framtid. Gör du?

Lördag 25 mars klockan 20.30–21.30 är det återigen dags för världens största miljömanifestation – Earth Hour. Vi på T3 kommer att delta genom att släcka ner vår hemsida under den timmen. Det kommer inte att påverka ditt internet, men du kan gärna stänga av din dator ändå för klimatets och framtidens skull!

Vi släcker ner hemsidan 25 mars mellan klockan 20.30 och 21.30.

Säkerhet på Internet

För att du ska kunna surfa utan att vara orolig för virus och andra otrevligheter finns det en del saker du bör tänka på angående din säkerhet på Internet.

 

Installera ett antivirusprogram och uppdatera det regelbundet. Detta sker automatiskt med Panda Antivirus Pro som ingår gratis i 3 månader när du beställer bredband.

Installera en brandvägg. I Panda Antivirus Pro ingår en kraftfull brandvägg som är enkelt att hantera. Många operativsystem har också en enklare modell inbyggd.

Ladda bara ner program eller filer som du vet är säkra. De ska komma från en avsändare som du känner eller som du vet att du kan lita på.

Det finns filterprogram som gör det möjligt att välja bort visst material på nätet, till exempel pornografi och våld. Tjänsten föräldrakontroll i programmet Panda Internet Security hjälper dig att göra just detta. Du kan till exempel använda den för att anpassa vilka sidor dina barn skall ha tillgång till.

Lämna ut så lite information som möjligt om dig själv när du surfar. Undvik att ge ut personliga uppgifter om det inte krävs för till exempel en internetbetalning.

I normalfallet sparar alla webbläsare så kallade cookies. Det är små filer som används för att underlätta din surfning, till exempel för att spara inställningar och val på en webbplats. Men de kan också användas för att spåra vilka sidor du besöker. Om du inte vill bli spårad har alla webbläsare har en inställning som gör att du inte tar emot cookies.

Antivirusprobox

 

LiveZilla Live Chat Software