info_outline T3 är nu en del av A3! A3 är det nya varumärket att lägga på minnet. Läs mer och se våra nya erbjudanden på www.a3.se »

Säkerhet på Internet

För att du ska kunna surfa utan att vara orolig för virus och andra otrevligheter finns det en del saker du bör tänka på angående din säkerhet på Internet.

 

Installera ett antivirusprogram och uppdatera det regelbundet. Detta sker automatiskt med Panda Antivirus Pro som ingår gratis i 3 månader när du beställer bredband.

Installera en brandvägg. I Panda Antivirus Pro ingår en kraftfull brandvägg som är enkelt att hantera. Många operativsystem har också en enklare modell inbyggd.

Ladda bara ner program eller filer som du vet är säkra. De ska komma från en avsändare som du känner eller som du vet att du kan lita på.

Det finns filterprogram som gör det möjligt att välja bort visst material på nätet, till exempel pornografi och våld. Tjänsten föräldrakontroll i programmet Panda Internet Security hjälper dig att göra just detta. Du kan till exempel använda den för att anpassa vilka sidor dina barn skall ha tillgång till.

Lämna ut så lite information som möjligt om dig själv när du surfar. Undvik att ge ut personliga uppgifter om det inte krävs för till exempel en internetbetalning.

I normalfallet sparar alla webbläsare så kallade cookies. Det är små filer som används för att underlätta din surfning, till exempel för att spara inställningar och val på en webbplats. Men de kan också användas för att spåra vilka sidor du besöker. Om du inte vill bli spårad har alla webbläsare har en inställning som gör att du inte tar emot cookies.

Antivirusprobox

 

LiveZilla Live Chat Software