info_outline T3 är nu en del av A3! A3 är det nya varumärket att lägga på minnet. Läs mer och se våra nya erbjudanden på www.a3.se »

Vårt nät

Stamnätet är stabilt och pålitligt
Vårt stamnät är klart med full redundans. Vid avbrott finns det kapacitet att hantera flöden i flera riktningar. Vår ambition är att ha en extremt hög tillgänglighet i vårt stamnät, och för att kunna upprätthålla den tillgängligheten använder vi routrar från Cisco i stamnätet.

Vår tekniska support, drift och utveckling sitter i Umeå och baseras på egen personal. Driftgruppen består av specialister som har beredskap dygnet runt. För att minimera påverkan på din tjänst sker allt planerat underhåll och utbyggnad på utsatta servicefönster.


Streamingtjänster
Användningen av streamingtjänster har haft en dramatisk ökning det senaste året och ställer höga krav på redundans med hög kapacitet i stamnätet. För att planera och klara av morgondagens streamingtjänster, till exempel 4K-upplösning, gör vi kontinuerliga justeringar i stamnätet inklusive nya routrar på centrala platser som möjliggör kapacitet och driftsäkerhet.
 
Många pratar om 4K-upplösning, men vad innebär egentligen det? 4K kallas även för ultra HD, steget efter full HD. Vanlig HD har en upplösning på 1920x1080 pixlar. 4K har en upplösning på 3840x2160 pixlar, det innebär att 4K har fyra gånger fler pixlar än full HD.

Det är inte många som har en TV som klarar av detta och än så länge finns det ingen regelbunden program-sändning i 4K-upplösning. Men såklart finns det några som erbjuder detta via streaming. Både Youtube och Netflix har en del av sitt material i ultra HD. Vill du veta mer om ultra HD? Läs mer här!                     

För T3 så innebär detta att vi kontinuerligt utökar vårt samarbete med streamingleverantörer samt gör justeringar i nätet för att upprätthålla bästa möjliga kvalité för dig som kund.


Vill du testa IPv6?
T3 är så klart redo för IPv6 och vi har lanserat det på vår hemsida samt i vårt stamnät. Än så länge är det få av de stadsnät som vi levererar i som är IPv6-redo. Men om du är intresserad av att testa på IPv6 redan nu erbjuder vi möjlighet för detta.

T3 har stöd för 6to4-tunnlar. Det innebär att du kan sätta upp en tunnel via din utrustning, dator eller router, som tillåter dig med IPv4-adress att gå på nätet för IPv6.

Om du har köpt din D-Linkrouter av T3 kan du hitta en guide här som beskriver hur du ställer in detta.
Om du har köpt din router på annat håll kan du kontakta din routerleverantörs egen support, så hjälper de dig att ställa in rätt inställningar.

Sverigekarta _utrustning _orter _95

LiveZilla Live Chat Software